040 688 225 [email protected]

INFORMACIJE O PRIKUPLJANJU I OBRADI OSOBNIH PODATAKA

Alfa Car d.o.o. posvećuje veliku pozornost zaštiti i obradi osobnih podataka. U obavljanju svoje registrirane djelatnosti Alfa Car d.o.o. obrađuje osobne podatke poštujući sve relevantne zakone i propise sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka EU 2016/679 (General Data Protection Regulation – GDPR) te Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) i drugim mjerodavnim propisima o zaštiti podataka.

Voditelj obrade podataka i kontakt podaci:
Alfa Car d.o.o., 3. travnja 58, 40328 Donja Dubrava, OIB: 22461336593, tel.: 040/688-225, fax: 040/688-226, www.alfacar.hr; www.alfacare.eu

Kontakt podaci službenika za zaštitu podataka: e-mail: [email protected]

Osobni podaci koje prikupljamo:
Popravak i održavanje (servis) vozila, prodaja rezervnih dijelova te povezane usluge (lakiranje, autoelektrika) te Kupovina/prodaja novih i rabljenih vozila:
Ime i prezime, adresa, OIB ili porezni broj, e-mail adresa, broj telefona ili mobitela, broj kreditne kartice, broj šasije vozila, marka i tip vozila, registracijska oznaka vozila, kilometraža vozila, ostale podatke o vozilu koji se nalaze u prometnoj dozvoli vozila, informacije o jamstvu, povijest servisa i slično.
Proizvodnja i prodaja autokozmetike:
Ime i prezime, adresa, OIB ili porezni broj, e-mail adresa, broj telefona ili mobitela, broj kreditne kartice, podaci o zadovoljstvu korisnika, ankete i slično.
Podatke u vezi korištenja web-a – IP adresa, posjeti web stranici, podaci sa društvenih mreža i slični podaci u vezi korištenja Internet pretraživača.

Podaci se koriste isključivo u cilju obavljanja osnovne djelatnosti Alfa Car d.o.o., ne prikupljaju se u marketinške i druge svrhe.
Za dio pregleda koji služe u svrhu procjene zdravstvenog stanja za zapošljavanje i u svrhu obavljanja poslova, izvještaj se dostavljaju poslodavcu (uz suglasnost korisnika)

Svrha prikupljanja osobnih podatka i pravna osnova obrade:
Osnovna svrha prikupljanja osobnih podataka odnosi se na ugovor odnosno na uslugu koju namjeravate koristiti. Sukladno navedenom, potrebni su nam Vaši osobni podaci koji su nužni za sklapanje svake pojedine vrste (kao što su ime i prezime, adresa stanovanja, OIB ili porezni broj i podaci za identifikaciju vozila). Navedeni podaci o vozilu nužni su ne samo u svrhu određivanja predmeta ugovora (kao npr. ugovora o kupoprodaji) već kako bi se vozilo moglo identificirati. U odnosu na određene podatke koje prikupljamo može također postojati i zakonska obveza u odnosu na njihovo prikupljanje (npr. kupoprodaja motornih vozila) ponajviše iz domene Ministarstva financija RH – Porezne uprave i Carine odnosno Ministarstva unutarnjih poslova RH. Broj kreditne kartice prikuplja se jer je potreban radi sklapanja i izvršavanja ugovora. Navedeni se podaci koriste i za plaćanje usluge. Slijedom navedenog, prikupljanje osobnih podataka predstavlja ugovornu obvezu (a u određenom dijelu i potencijalnu zakonsku obvezu) te uvjet nužan za sklapanje ugovora. Ako odbijete dati pojedine podatke, nećemo moći ispuniti svoje zakonske ili ugovorne obveze što će rezultirati nemogućnošću sklapanja predmetnih ugovora odnosno pružanja usluga ili nemogućnošću ispunjenja obveze po ugovoru. Kontakt podatke poput broja telefona i e-mail adrese prikupljamo temeljem legitimnih interesa odnosno potencijalne situacije kada je nužno i neodgodivo stupiti u kontakt s Vama, a u vezi izvršenja ugovornih obveza. Podatak kilometraže Vašeg automobila pri servisu prikupljamo radi koordinacije i planiranja daljnjeg održavanja vozila a kod kupoprodaje nam prikupljena kilometraža ima svrhu interesa zaštite legitimnih interesa u slučaju nezakonite promjene stavke kilometraže.

Komunikacija sa korisnicima:
telefon
e-mail (direktno ili putem web stranice)
SMS
Poruke preko društvenih mreža (facebook, skype, viber,..)

Osobni podaci pohranjivat će se na propisanim mjestima i bit će onoliko dugo pohranjeni koliko je potrebno radi ispunjenja svrhe za koju su obrađivani.

Svi osobni podaci koji se prikupljaju i obrađuju mogu se povući iz obrade na Vaš zahtjev osim ukoliko postoji zakonska obaveza ili legitimni interes (npr. Sudski spor) za vremenski dulju pohranu.

Osobne podatke koji su predmet obrade obrađujemo na način i u opsegu kako je to definirano u Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. Travnja 2016. Godine, pronalazeći pravni temelj za obradu Vaših osobnih podataka u relevantnim odredbama mjerodavnih propisa.

Izjava o zaštiti privatnosti
Alfa Car d.o.o. osobito poštuje privatni život posjetitelja i korisnika svojih web-stranica. Ova Izjava o zaštiti privatnosti određuje prikupljanje i upotrebu osobnih podataka posjetitelja te korištenje kolačića (cookies). Sve informacije koje posjetitelj pošalje ili su automatski zabilježene koriste se isključivo u skladu s ovom Izjavom te odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka.

Prikupljanje i upotreba osobnih podataka
Pregledavanje web-stranice je anonimno te se tom prilikom ne prikupljaju podaci koji bi omogućili Vašu osobnu identifikaciju kao što su ime i prezime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa (u daljnjem tekstu: osobni podaci). Posebno ćemo Vas upozoriti kada nam je potreban Vaš osobni podatak koji će nam omogućiti da uspostavimo komunikaciju, obradimo Vaš zahtjev, te Vam pružimo uslugu koju ste zatražili. Alfa Car d.o.o. se obvezuje da Vaše osobne podatke neće koristiti u komercijalne svrhe, a da prethodno nije dobio Vašu suglasnost. Za svrhu prikupljanja podataka u vezi sa statistikom posjećenosti web-stranica automatski se prikupljaju informacije povezane s njima koje mogu sadržavati Vašu IP adresu, tip preglednika, ime domene, vrijeme pristupa, adrese web-stranice s kojih je pristupano, kao i slične podatke koji se uobičajeno prikupljaju u svrhu statistike web-stranica. Alfa Car d.o.o. može koristiti prikupljene podatke u svrhu pružanja učinkovitije korisničke usluge, lakšeg korištenja web-stranice uklanjanjem potrebe za učestalim upisivanjem istih podataka ili za prilagodbu web-stranice Vašim osobnim sklonostima i interesima.

Sigurnost osobnih podataka
Alfa Car d.o.o. ne prodaje, iznajmljuje ili posuđuje osobne podatke svojih korisnika trećim stranama i štiti Vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u kontroliranom, sigurnom okruženju. Primatelji Vaših osobnih podataka ograničavaju se isključivo na ovlaštene osobe koje smiju, zbog svojih funkcija, znati Vaše osobne podatke. Alfa Car d.o.o. će podijeliti Vaše osobne podatke s pouzdanim poslovnim partnerima kojima se obraća kako bi obradio Vaš zahtjev. Oni imaju ugovornu obvezu poštivati povjerljivost i sigurnost podataka koje dobivaju i smiju ih koristiti samo za potrebe povjerenog zadatka.

Korištenje kolačića (cookies)
Alfa Car d.o.o. i njegove web stranice koriste kolačiće (cookies). Kako bi posjećivanje naših internetskih stranica bilo što ugodnije, naše stranice moraju na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi web stranice radile optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja. Korištenjem naših web stranica pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranice, no neke njihove mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Društvene mreže
Društvene mreže također mogu postavljati kolačiće na Vaše računalo. To se događa na web stranicama koje Vam omogućavaju prijavu i registraciju preko računa društvenih mreža te ukoliko dijelite sadržaj web stranice na društvenim mrežama (npr. putem „Like“ gumba). Konkretni utjecaj na Vašu privatnost će se razlikovati od društvene mreže do društvene mreže te ovisi o postavkama privatnosti koje ste izabrali na tim mrežama. Kako upravljati ovim kolačićima možete saznati na njihovim web stranicama.

Pravo na pristup podacima te izmjena podataka
Ako zatražite, obavijestit ćemo Vas o Vašim osobnim podacima koje obrađujemo te o izvoru tih podataka, omogućit ćemo Vam uvid u evidenciju zbirke osobnih podataka te uvid u osobne podatke sadržane u zbirci osobnih podataka koji se na Vas odnose, kao i prijepis istih podataka, dostavit ćemo Vam izvatke, potvrde ili ispise osobnih podataka sadržanih u zbirci osobnih podatka koji se na Vas odnose s naznakom svrhe i pravnog temelja prikupljanja, obrade i korištenja tih podataka, dostavit ćemo Vam ispis podataka o tome tko je i za koje svrhe i po kojem pravnom temelju dobio na korištenje Vaše osobne podatke te Vam dati obavijest o logici bilo koje automatske obrade podataka Vaših osobnih podataka. Na Vaš zahtjev, dopunit ćemo, izmijeniti ili brisati Vaše osobne podatke ako su isti podaci nepotpuni, netočni ili neažurni te ako njihova obrada nije u skladu sa zakonskim odredbama.

Dodatne informacije
Web-stranice mogu sadržavati poveznice prema stranicama trećih osoba. Alfa Car d.o.o. ne kontrolira te stranice, te ne može snositi odgovornost za način na koji se oni brinu o povjerljivosti ili za njihov sadržaj. Savjetujemo Vam da pročitate politiku zaštite privatnosti postavljenu na tim stranicama prije korištenja istih ili pružanja osobnih podataka.

Alfa Car d.o.o. rado će primiti Vaše komentare i sugestije u vezi s ovom Izjavom o zaštiti privatnosti, kao i ostale primjedbe. Pravo na pristup podacima te ispravak, dopunu i brisanje osobnih podataka vršimo na pismeni zahtjev upućen na e-mail adresu: [email protected]